Kaneel Voordelen: Controle Van De Bloedsuikerspiegel Tot De Gezondheid Van De Dikke Darm

51

Kaneel Voordelen: Controle Van De Bloedsuikerspiegel Tot De Gezondheid Van De Dikke Darm – Kaneel is een specerij met een uniek aroma en smaak. Vaak gebruikt voor dranken en voedsel, heeft kaneel ook gezondheidsvoordelen.

Niet alleen als het hoofdingrediënt van koken, kaneel wordt ook gebruikt in de moderne geneeskunde, geuren en anderen. Kaneelbladeren bevatten twee hoofdverbindingen, cinnamaldehyde en trans-cinnamaldehyde (Cin) die de kruiden een uniek aroma geven.

Kaneel etherische olie, die meestal wordt gemaakt van de bladeren, blijkt een hoog cin-gehalte te hebben met grote voordelen voor het menselijk lichaam. De schors van de kaneelboom bevat catechines (de belangrijkste antioxidanten in groene thee) en procyanidinen (de belangrijkste antioxidanten in bessen).

Hier zijn enkele van de voordelen van kaneel.

Kaneel Voordelen

Controle van de bloedsuikerspiegel

Kaneel wordt veel gebruikt, niet alleen om de bloedsuikerspiegel onder controle te houden, maar ook om het cholesterolgehalte en de bloeddruk te verlagen en diabetesgerelateerde complicaties te voorkomen.

Volgens een studie op basis van een meta-analyse van gerandomiseerde gecontroleerde onderzoeksgegevens, kaneelconsumptie kanel de bloedglucose- en LDL-niveaus of slechte cholesterolwaarden aanzienlijk verlagen en het goede cholesterol of HDL verhogen. Dit kan diabetici helpen bij het beheersen van hun aandoening.

Verminder het risico op obesitas

Obesitas valt onder het metabool syndroom, wat het risico op hartaandoeningen en diabetes kan verhogen. Een studie heeft aangetoond dat kaneel op cellulair niveau kan werken en het risico op obesitas kan verminderen.

Gunstig voor mensen met neurodegeneratieve ziekten

Kaneel heeft neurotrope functies, wat betekent dat het kan helpen bij de vorming van nieuwe neuronen in de hersenen, evenals de overleving van bestaande neuronen.

Volgens een studie wordt Cin in kaneel omgezet in een metaboliet van natriumbenzoaat (NaB) in het lichaam, NaB is erg belangrijk als medicijn omdat het samen met andere functies ook de neurotrope functie verbetert die mensen met neurodegeneratieve ziekten zoals Alzheimer en dementie ten goede kan komen.

Verbetert de bloedcirculatie in de baarmoeder

Sommige studies zeggen dat kaneel kan helpen de bloedcirculatie in de baarmoeder te verbeteren en weefselregeneratie te bevorderen.

Het helpt een verminderde bloedtoevoer tijdens de menstruatie te voorkomen en handhaaft de vruchtbaarheid en de gezondheid van de eieren. Kaneel kan ook helpen de baarmoederbloedstroom tijdens de zwangerschap te verhogen, wat verder helpt bij het handhaven van de navelstrengbloedstroom van een goede foetale gezondheid.

Voorkom bloedingen

Kaneel helpt niet alleen de bloedtoevoer te verhogen wanneer dat nodig is, maar het kan ook fungeren als een stollingsmiddel en bloedingen voorkomen.

Volgens een studie kan kaneelolie helpen de bloedstolling te verminderen wanneer er problemen zijn met betrekking tot wondstolling, zoals grote wondgrootte of onderliggende aandoeningen zoals diabetes of hemofilie.

Goed voor het hart

Cinnamaldehyde en kaneelzuur in kaneel staan erom bekend cardioprotectieve effecten te hebben, samen met sterke ontstekingsremmende eigenschappen.

Een studie uitgevoerd op Sprague Dawley-ratten toonde aan dat kaneel op grote schaal kan helpen bij de behandeling van ischemische hartaandoeningen met zijn vermogen om stikstofmonoxide te produceren en de spanning van de bloedvaten van het hart te verminderen.

Verbetert de gezondheid van de dikke darm

Kaneel kan effectief helpen de gezondheid van de dikke darm te verbeteren en zo het risico op darmkanker te verminderen. Het is wereldwijd een van de belangrijkste doodsoorzaken.

Een studie heeft aangetoond dat cinnamaldehyde in specerijen helpt voorkomen dat de dikke darm de schadelijke effecten van vrije radicalen, terwijl chemopreventieve effecten helpen op cellulair niveau en het risico op darmkanker verminderen.

Het heeft anti-kanker eigenschappen

Kaneel helpt niet alleen het risico op darmkanker te voorkomen, maar ook verschillende soorten kanker en helpt betere resultaten te bieden van kankerbehandelingen zoals chemotherapie.

Sommige kaneelverbindingen worden ook geëxtraheerd voor de bereiding van geneesmiddelen tegen kanker. De antiproliferatieve werking van kaneel effectief zijn tegen leukemiecellen, leverkanker en melanoom.

Heeft antimicrobiële effecten

Van kaneelschors is bekend dat het sterke antimicrobiële effecten heeft tegen verschillende ziekteverwekkers zoals bacteriën, schimmels en virussen. Het kaneelaldehyde in dit aromatische kruid is de belangrijkste verbinding die antimicrobiële effecten helpt bewijzen.

Helpt artritis

Cinnamomum cassia, een van de beste soorten kaneel die algemeen bekend staat om de behandeling van reumatoïde artritis, zegt een studie.

Kaneel heeft ontstekingsremmende en anti-artritis eigenschappen, voornamelijk als gevolg van de aanwezigheid van kaneelaldehyde, kaneelzuur en coumarinen. Deze verbindingen kunnen helpen bij het verminderen van zwelling en pijn geassocieerd met artritis en helpen bij het beheer van de aandoening.

Voorkom luchtweginfecties

Veel soorten bacteriën en virussen veroorzaken luchtweginfecties zoals verkoudheid en griep.

Zoals hierboven vermeld, kan de antimicrobiële activiteit van kaneel helpen bij het voorkomen of doden van pathogenen en het voorkomen van infectie.

Cinnamaldehyde in kaneel kan ook helpen bij het verminderen van longcelirritatie veroorzaakt door het roken van tabak en dus kan het helpen de luchtwegen te verbeteren.

*