Hoe Kom Je Van Buikvet Af – 5 Eenvoudige Tips

37

Hoe Kom Je Van Buikvet Af – Onder de lichaamsdelen wordt vet ook gevonden in de buikstreek. Dat zorgt er dan voor dat de maag opgezwollen raakt. Het kan gebeuren omdat het wordt veroorzaakt door een ongezonde levensstijl, zelden sporten, aan genetica.

Niet al het vet in de maag ontstaat uit hetzelfde proces. Vet onder de huid of zogenaamd onderhuids vet is de oorzaak van de uitstulping van de riem.

Hoewel gevaarlijker, is er visceraal vet dat zich diep in de buikstreek bevindt. Deze vetten worden geassocieerd met hartaandoeningen en diabetes type 2.

Visceraal vet is een vet dat metabolisch actief is en hormonen afscheidt die verschillen van andere vetten. Omdat het zich dicht bij de poortader bevindt, de hoofdader waardoor alles wat door onze darmen gaat wordt geabsorbeerd, heeft het een aanzienlijk effect op het metabolisme.

Een persoon met hoge viscerale vetspiegels heeft meer kans op verschillende aandoeningen, waaronder hoge bloeddruk en colorectale kanker.

Buikvet kan meer inflammatoire cytokines in de bloedbaan afgeven, dus als een persoon veel visceraal vet heeft dat een hartaanval of beroerte krijgt, kan er meer schade optreden. In een pro-inflammatoire toestand is er ook meer kans op bloedstolsels als gevolg van kleine verwondingen, waardoor het risico op bloedstolsels en beroerte toeneemt.

Hoe buikvet te detecteren

Ondertussen is visceraal vet moeilijk te detecteren omdat je het niet kunt zien. Als je buikknijpen probeert, is het het onderhuidse vet dat daadwerkelijk wordt gevoeld. Dat gezegd hebbende, er is een correlatie, hoewel onvolmaakt, tussen tailleomtrek en visceraal vet.

Er is echter een eenvoudige manier om erachter te komen of u misschien te veel visceraal vet heeft of niet. Een daarvan is door je taille te meten.

Trek in meer detail een meetlint over het heupbeen en lijn het vervolgens uit met je navel. Adem dan normaal en zorg ervoor dat je je adem niet inhoudt.

Een goede regel, mannen moeten een tailleomtrek van minder dan 40 inch hebben, terwijl vrouwen minder dan 35 inch groot moeten zijn.

Maar nu kan het meten van veel visceraal vet op geen enkele eerdere manier worden gedaan. Je kunt het controleren met een bloedtest.

Insulineresistentie, hoge triglycerideniveaus en milde leverenzymafwijkingen zijn signalen dat een persoon te veel metabolisch actief vet in zijn of haar lichaam heeft, wat vaak wordt gezien in zijn of haar maag.

Hoe kom je van buikvet af

Hoewel het moeilijk is om vet in bepaalde gebieden te verminderen, zijn er enkele strategieën die u kunt doen om het totale lichaamsvet te verminderen. Deze truc in het bijzonder kan worden gedaan voor degenen onder u die proberen vet in de maag te verliezen.

Dus wat is de strategie?

Vermijd het eten van snacks in het midden van de nacht.

Onderzoek toont aan dat eten volgens de klok en natuurlijke circadiane ritmes helpt de vetopslag te verminderen. Vroeg eten wanneer je lichaam veel beter is in het verwerken van voedsel, zal je helpen je gewicht onder controle te houden. Als u uw calorie-inname later in het leven beperkt, zal het moeilijk voor u zijn om gewichtstoename te voorkomen.

Dit is een hormonale reactie gerelateerd aan insuline. Ward adviseert dus om ‘s nachts geen snacks te eten.

Controle van de inname van koolhydraten

Er is een veel voorkomende misvatting bij mensen met cholesterolproblemen dat het alleen door vetconsumptie komt.

In feite is overmatige consumptie van koolhydraten en bewerkte voedingsmiddelen een belangrijke bijdrage aan de ophoping van buikvet.

Houd er rekening mee dat je eigenlijk geen koolhydraatarme eetstijl hoeft te volgen. Het is echter beter om de consumptie van eenvoudige koolhydraten, zoals vruchtensappen en cakes, te verminderen.

Zoek in plaats daarvan naar koolhydraten die vezels bevatten, zoals groenten, bonen, peulvruchten en volle granen.

Ondertussen kan meel de insulineresistentie sterk ondersteunen. Uiteindelijk kan het proces leiden tot het risico op andere ziekten.

Meel kan als raketbrandstof zijn om insulineresistentie te stimuleren. Wanneer uw lichaam niet goed reageert op insuline, kan dit leiden tot pre-diabetes en diabetes type 2.

Oefening

Oefening is de sleutel tot gewichtsverlies. Deze activiteit moet echter ook in evenwicht worden gebracht met een vermindering van buikvet specifiek.

Het eten van voedingsmiddelen die eiwitten bevatten

Bovendien moeten inspanningen om vet in je maag te verminderen voedingsmiddelen eten die rijk zijn aan eiwitten. Het eten van magere eiwitten kan je helpen om je snel vol te voelen.

Probeer dus minstens 20 tot 30 gram eiwit te consumeren bij elke maaltijd en 10 gram eiwit in een snack.

Mensen die voldoende eiwitten binnenkrijgen zijn zeer tevreden en ze zijn niet op zoek naar alle geraffineerde koolhydraten, chips, koekjes, koekjes, snoep of voedingsmiddelen die transvetten bevatten, zoals koekjes die je bij de bakker koopt of frietjes.

Voldoende slaap

Een studie in Sleep gevonden. Een persoon die vaak minstens vijf uur per nacht slaapt, loopt het risico op een significante toename van viscerale en onderhuidse vetophoping voor ouderen jonger dan 40 jaar.

Gebrek aan slaap is in verband gebracht met accumulatie van lichaamsvet, evenals insulineresistentie. Betere slaaphygiëne en stressvermindering kunnen helpen vet te elimineren.

*